Voorzethor

Dé uitkomst voor naar buitendraaiende, naar binnendraaiende of schuivende ramen. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor.

Toepassing & plaatsing

Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. Dankzij een vernuftig klemsysteemkan de hor, zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen. De voorzethor kan alleen ‘op de dag’ worden gemonteerd. Voor draaikiep ramen adviseren we de inklemhor. Bij grotere raamopeningen kunt u voor extra stevigheid kiezenvoor het hordeurprofiel.

 

De kleur van de aluminium profielen is naar wens aan te passen. Standaardkleuren zijn

RAL 9010 wit
RAL 9001 crème wit
RAL 7016 antraciet
technisch zilver (blank geanodiseerd)
RAL 8019 bruin
RAL kleuren zijn leverbaar tegen meerprijs.

De hor wordt gemonteerd met montageclips. Deze clips worden in het kozijn geschroefd. Ze kunnen daarnaast ook als scharnier gemonteerd worden. De clips en de trekflap monteert u ter plaatse met de meegeleverde set.

Verwijder vuil met een vochtige doek of met een stofzuiger met opzetborstel.

Bij binnendraaiende ramen buiten monteren. Bij buitendraaiende ramen binnen. De profielen zijn geëxtrudeerd uit aluminium, de hoekverbindingen in verstek. Een middenkader wordt toegepast vanaf 160 cm hoogte.

Bij binnen/buitendraaiende ramen: Dagmaten + minimaal 15 mm = op te geveneindmaat. Houd daarnaast rekening met voldoende ruimte (24 mm) voor de montagemiddelen.

Bij toepassing in een schuifraam: Eindmaten opgeven.

Categorie: